DRY AGE -liha

MIKÄ TEKEE DRY AGED -LIHASTA

NIIN ERITYISEN?

Hyvä Dry Aged -liha maksaa enemmän kuin tavallinen liha, sillä sitä pidetään hienostuneempana herkkuna, mutta onko se todellakin hintansa arvoista? Mikä tekee Dry Aged -liha lihasta niin erityisen?

Miksi sitä kutsutaan Dry Aged?

Niin kauan kun liha roikkuu ilmassa kypsymässä, siitä haihtuu kosteutta eli se kypsyy kuivaksi. Jos liha on pakattu vakuumiin, siitä ei pääse haihtumaan kosteutta ja sitä kutsutaan märkäkypsytykseksi. Tällöin liha kypsyy omissa nesteissään. Molemmissa tekniikoissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta maun suhteen pisteet menevät lähes poikkeuksetta Dry Aged -lihalle.

Dry Aged lyhyesti?

Erityisen sopivaa Dry Aged -kypsyttämiseen on naudanliha. Sen kypsymisaika on kaikista pisin ja se on vastustuskykyisempi basilleja vastaan kuin esimerkiksi siipikarja. Liha laitetaan kaappiin luineen ja rasvoineen. Kaapin ilmasto on säädetty ihanteelliseksi raakakypsymistä varten. Kypsyessään lihan pintaan muodostuu kuiva kerros ja sen väri tummenee. Sekä lihan rasva, että tämä kuiva kerros suojaavat lihaa, samalla kun lihan maku alkaa kehittyä. Liha kypsyy kaapissa 2-8 viikkoa riippuen siitä, mitä lihaa käytetään ja miten vahva maku lihaan tahdotaan.

Miksi Dry Aged -liha on parempaa lihaa?

Jotta liha olisi sopivaa syötäväksi, sen täytyy riippua teurastuksen jälkeen. Viime vuosina vanha perinteinen tapa, Dry Aged -raakakypsytys, on otettu uudelleen käyttöön lihan riiputuksessa. Dry Aged -kypsytyksessä luullinen rasvainen liha laitetaan roikkumaan 2-8 viikoksi lämpötilaan, joka on vain hieman lämpimämpi kuin sen jäätymislämpötila. Kiitos riiputuksen aikana lihassa tapahtuvan kemiallisen prosessin, Dry Aged -lihassa on ainutlaatuinen aromi, sekä hieno koostumus. Tämä erottaa sen märkäkypsytetystä (wet aged) massatuotetusta lihasta.

Dry Aged -raakakypsytys vaatii aikaa

Dry Aged -raakakypsytys vaatii ennen kaikkea aikaa, mutta myös hieman tietoa, tarkkuutta laadun suhteen, sekä sopivaa tekniikkaa täydellisen ilmaston saavuttamiseksi. Prosessin etenemistä on seurattava tarkasti, jotta liha ei pääse pilaantumaan. Vain sitoutumisella koko prosessiin, sekä asialle omistautumisella päästään parhaaseen lopputulokseen. Tämä on ainut tapa luoda makuelämys, jota ei voi verrata mihinkään muuhun. Dry Aged -raakakypsytetty liha ei ole pikaruokaa.

Dry Aged -raakakypsytetty liha on kaiken vaivan arvoista

Vasta teurastettu liha ei maistu hyvälle. Dry Aged -raakakypsytetyn lihan erityisyys perustuu sen pähkinäiseen ja voiseen aromiin, sekä hienostuneeseen koostumukseen. Laatuun ja makuun kannattaa satsata.

Lue tästä, miten Dry Age kaappi toimii >>

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2020 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2021 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

  • Facebook
  • Instagram
oiva_logo.jpg