Japanin Wagyu A5

Hinta

399 e/kg

Saatavilla ajoittain. Tarkista tilanne myymälästä.

Japanilaisessa lihassa on aromia, makua ja mureutta. Runsaasti rasvaa sisältävän lihan rasva on öljymäistä ja se sisältää sekä omega 3- että omega 6- rasvahappoja. Rasvan jakautuessa tasaisesti lihan ulkonäkö on kauniin marmoroitunut. Lihan rasvalla on matala sulamispiste, noin 25 astetta. Tästä syystä liha tuntuu aivan sulavan suuhun.


Lihan arvoasteikon tarkat kriteerit


Lihaa arvioidaan neljän tekijän kautta: marmorointi, väri ja kirkkaus, kiinteys ja tekstuuri ja rasvan väri, kiille ja laatu. Jokainen tekijä arvioidaan asteikolla 1-5, viiden ollessa korkein arvosana. Lihaa arvioidaan myös BMS-arvon (Beef Marbling Standard) mukaan. Lihaa arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon lihaksensisäistä rasvaa lihassa on. Lihaksensisäinen rasva antaa lihalle marmorinlaisen ulkonäön.


A5-luokan japanilainen musta WAGYU -karja ruokitaan vain hyvälaatuisilla viljoilla (maissi ja riisin oljet) ja kasvatetaan hyvällä huolenpidolla.


Erityisen hyvä rasvatasapaino, erittäin sileä rakenne ja mehukas maku tekevät lihan mausta elämyksen. Nämä ovat Wagyu A5:n korkealaatuisen lihan luonne. 
Aivan kuten viinialueet Ranskassa, Japanissa on lihantuotantoon erikoistuneita alueita: Kagoshimi, Shiga, Hyogo, Myasaki.


Nautarotuja on neljä: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled ja Japanese Shorthorn. 90 % lihasta on Japanese Blackia, joista arvostetuimpia rotuja ovat Tajima, Kobe, Omi, Kagoshima, Miyazaki.

Makuelämys vailla vertaa
Lihan maistelua voi pitää huikeana kulinaarisena elämyksenä, jonka voi toteuttaa kokonaisten pihvien sijaan myös pienempinä makupaloina. Yhdestä pihvistä saa alkupalan, vaikka neljälle. Tällöin makuelämyksen hintakaan ei huimaa. Lihan maku on parasta mediumina tai raakana.  

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2020 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2021 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

  • Facebook
  • Instagram
oiva_logo.jpg