Mangalitza possu

Vallilan tilan villapossut tulevat!


Mangalitza, Mangalica, lammaspossu ja villapossu – rakkaalla possulla on monta nimeä. Kylmiin oloihin sopeutunutta, kiharakarvaista rotua kasvatetaan Vallilan tilalla, jossa possut asustavat tilavissa karsinoissa ja pääsevät vapaasti laitumelle ympäri vuoden. Rehuna käytetään hyvälaatuista heinää ja oman pellon härkäpavuista ja ohrasta valmistettua jauhoa. Teollisia rehuja ei mangalitzan ruokinnassa käytetä lainkaan. Kasvatusajan pituus noin 1,5-2 vuotta ja ruokavalio saavat villapossujen lihan marmoroitumaan herkulliseksi, ja niiden rasva on tutkitusti terveellisempää kuin muilla kasvatetuilla possuilla.


Villapossun historia alkoi Itävalta-Unkarista, jossa eurooppalainen villisika risteytettiin kahden kasvatetun rodun kanssa. Villapossut pärjäsivät hyvin paikallisissa sääoloissa, ja niitä kasvatettiin usein arvokkaan rasvan takia. Tämä kuninkaallisten alunperin jalostama rotu on nyt palannut suosioon, sillä nykyisin suositaan eettisesti kestävällä tavalla kasvatettua lihaa, sekä arvostetaan sen parempaa makua.

Hinnasto

Mangalitzan sisäfile 38,9 €/kg
Mangalitzan ulkofile 35,9 €/kg

Mantalitzan kylki palana 19,00 €/kg
Mangalitzan lapa 23,9 €/kg
Mangalitzan paistit 27,9 €/kg
Mangalitzan kyljys 29,9 €/kg
Mangalitzan kassler 34,9 €/kg

Vallilan Tila

Tila sijaitsee Varsinais-Suomessa, Vehmaalla, Vallilan kylässä.

Tila on nykyisen isännän sukutila vuodesta 1756. Yrittäjinä Vallan Maukkaassa Tiina ja Toni Hokuni. He ovat olleet sianlihantuottajina Vallilan tilalla vuodesta 2003. 

20170224_162259-2.jpg
mangalitzat1.jpg

Vallilan Tilan yrittäjät Tiina ja Toni Hokuni.