BBQ Ribs uunissa

2-3 h

8 Servings

Ohje

Laita haluamasi määrä Ribsejä korkeareunaiselle uunipellille tai syvään uunivuokaan ja ripottele molemmille puolille suolaa ja rouhi myllystä mustapippuria. Kaada ribsien päälle omenamehu ja lisää vettä sen verran, että ribsit melkein peittyvät. Laita uuniin (120-140 astetta) noin pari tuntia tai kunnes liha melkein irtoaa luista. Käännä paiston aikana ainakin kerran, niin molemmat puolet saavat sopivasti nestettä.

Ota ribsit pois nesteestä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuni vähintään 200 asteeseen. Sivele ribsejä suosikki bbq-kastikkeella ja laita uuniin. Kun kastike on sopivasti karamellisoitunut (n. 5 -10 min) tee sama käsittely ribsien toiselle puolelle. Anna jäähtyä hetki, että pystyt leikkaamaan ribsit sopiviksi paloiksi ja tarjoile paahdettujen perunoiden ja Cole Slawin kanssa!

Vaiheet

  • Step 1

  • Step 2

  • Step 3

  • Step 4

  • Step 5

  • Step 6

Kuinka tehdä

Tarkista ennen kuin alat kypsentää ribsejä, että lihan ns. alapuolella oleva kalvo on poistettu niin saat mureammat ribsit. Voit pyytää lihamyyjääsi tekemään tämän tai sitten ottaa ne kotona pois esim. tavallista ruokaveistä käyttäen. Ujutat veitsen kalvon alle keskeltä lihaa ja vedät ylöspäin niin kalvo lähtee nätisti kokonaisena pois.

Aineosat

Possun ribsejä (1,5kg)

Omenamehua  1 litra

Vettä

Suola ja mustapippuri

Suosikki BBQ-kastike

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2020 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2021 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

  • Facebook
  • Instagram
oiva_logo.jpg