Chuck Eye Steak

20 min

4 annosta

Ohje

Chuck Eye Steak leikataan nimensä mukaisesti chuck-ruhon osasta, joka sijaitsee naudan etuosassa eli hartia ja lapa seudulla. Tästä ruhon osasta tulee yleensä matalassa lämpötilassa haudutettavia maukkaita ”paisteja”, mutta tässä Chuck Eye Steakissa on mukana myös Rib Eye (Entrecote) pihveissäkin olevaa (logissimus dorsi) lihasta. Rib Eye leikataan yleensä 6-12 kylkiluun kohdalta ja Chuck Eye viidennen luun kohdalta. Toki tapoja on erilaisia ympäri maailman, mutta idea on sama joka puolella. Tämän takia Chuck Eye Steak kestää paljon paremmin myös pihveinä paistamista kuin moni muu chuck osan lihaksista.

Tarjoile paahdettujen perunoiden sekä lempi kasvistesi ja Herkun punaviinikastikkeen kanssa niin saat näyttävän ja maukkaan aterian!

Chuck Eye Steak

Vaiheet

Kuinka tehdä

Valmistus:
Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla ja paista korkeassa lämpötilassa, kuten mikä tahansa muu premium ruhon osa, pihvin paksuudesta riippuen 2-4 min per puoli ja ota löysään folioon vetäytymään ainakin 5 minuutiksi. Chuck Eye Steak on syytä jättää mediumiksi, koska kypsänä se on sitkeähkö!

Aineosat

Chuck Steak