Denver Steak

1 h

4

Ohje

Naudan chuck osasta (lapa) leikattu lihas, joka voidaan valmistaa joko paistina tai pihveinä. Leikataan lapaluun alta, Denver Steak on yleensä hyvin marmoroitunut, koska eläin ei ole juurikaan käyttänyt tätä lihasta, samalla se on leikattu paljon työtä televien lihasten vierestä, jotka yleisesti maistuvat paljon vahvemmin naudalle kuin esim. fileet. Eli todella hyvä yhdistelmä!

Tärkeintä Denver Steakin valmistuksessa on jättää kypsyys mediumiksi, koska kypsänä se on sitkeähkö. Tarkista lihassyiden kulkusuunta jo ennen paistoa niin se on helpompi leikata oikein. Leikataan poikkisyin mureuden varmistamiseksi!

Herkku Vinkki: Nimi Denver Steak ei tarkoita
mitään se on vain USA:ssa keksitty kaupallinen termi tästä (serratus ventralis) lihaksesta, sanotaan että Denver Steak on neljänneksi mureinta lihaa naudasta, mutta mureus häviää helposti, jos et anna lihan levätä paiston jälkeen! Ja leikkaa sitä vastasyin!

Denver Steak

Vaiheet

Kuinka tehdä

Valmistus: Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.
Pannu tai grilli: piheveinä korkeassa lämpötilassa pihvin paksuudesta riippuen 2-4 min per puoli, jonka jälkeen annetaan vetäytyä
vähintään 5 min.
Uuni tai grilli Paistina: epäsuorassa ja matalassa lämmössä max. 120 astetta niin kauan, että sisälämpötila on 55-57 astetta, jonka jälkeen mahdollisimman kuumassa pannussa tai grillissä väri molemmille puolille. Anna levätä löysän folion alla 20min. Leikkaa vasta syin ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoile vaikka uusien perunoiden ja kauden vihannesten kanssa. Vaahdotettu tryffelivoi kruunaa aterian!

Aineosat

Naudan chuck osasta (lapa) leikattu lihas