Hirviburger

30 min

4 annosta

Ohje

Valmistus
1. Hienonna kuorittu sipuli. Ja leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi
2. Laita hirven jauheliha kulhoon, mausta pippurilla ja suolalla lisää pekonit ja sipulit. Vaivaa tasainen massa burgereita varten. Paina pihvin keskelle kuoppa, jotta pihvi pysyy tasaisena paistettaessa.
3. Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla noin 8 minuuttia välillä kääntäen. Kun olet paistanut n. 6 min laita goudajuusto viipale pihvin päälle sulamaan
4. Lämmitä halkaistut sämpylät (esim. leivänpaahtimessa tai grillissä)
5. Murskaa sulatetut puolukat kevyesti haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesi. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria.
6. Kokoa hampurilaiset sämpylöistä, rucola salaatista, puolukkamajoneesista, juustokuorrutetusta hirvipihvistä ja suolakurkuista. Nauti!

Vaiheet

  • Step 1

  • Step 2

  • Step 3

  • Step 4

  • Step 5

  • Step 6

Kuinka tehdä

Herkkuvinkki: Jos haluat pihvin mediumina niin paista pekonit ensin pannulla ja lisää jauhelihamassaan kypsänä!
Herkkuherkkuvinkki: Pyöräytä rucolat muutamassa tipassa rosmariiniöljyä ennen kuin
laitat ne sämpylään. Sivele rosmariiniöljyä pihvien pintaan ennen paistoa.

Aineosat

  • 1 sipuli

  • 500-600g hirvenlihaa jauhettuna

  • 2tl Dijon sinappia, 1tl suolaa

  • 1/2tl mustapippuri, 100 g pekonia

  • Rosmariini oliiviöljyä 

Puolukkamajoneesi

  • 1dl majoneesia, 1/2 dl puolukoita  (voit myös kokeilla karpaloista)

Lisäksi:

  • 4 Hampurilaissämpylää,  1 juustoviipale/ pihvi (esim. Royal Gouda)

  • Suolakurkkua, Salaattia (esim. rucola)

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2020 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

Turun Herkku Oy

Stålarminkatu 33, 20810 Turku

puhelin 040 510 3759, y-tunnus 2863754-8 

© 2021 Turun Herkku Oy, Oiva-raportti

Facebook kilpailujen ja arvontojen säännöt

  • Facebook
  • Instagram
oiva_logo.jpg