Picanha paisto-ohje

35 Minutes

4 annosta

Ohje

Ota kokonainen Picanha huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistusta. Leikkaa veitsellä ristikko kuvio rasvapintaan kuitenkin niin ettei veitsi osu lihaan. Hiero reilusti sormisuolaa ristikkoon siten, että suola kiteet pääsevät tekemiesi viiltojen väleihin. Laita picanha 120-140 asteiseen uuniin rasvapuoli ylöspäin ja kypsennä kunnes sisälämpötila on 53-55 astetta. Tähän menee noin tunti riippuen lihan paksuudesta ja koosta.
Ota picanha uunista lepäämään leikkuulaudalle ja valmistele paistinpannu levylle ja laita levy täysille. Kun pannu on tulikuuma, lisää öljyä pannulle ja laita picanha rasvapuoli alaspäin pannulle ja ota jo osittain sulaneeseen rasvaan hyvä väri. Käännä paisti ja ota väri myös liha puolelle. Tässä saa mennä maksimissaan 5 minuuttia. Ota tämän jälkeen picanha takaisin leikkuulaudalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Leikkaa Picanha vastasyin ohuiksi viipaleiksi.

Tapa 2 pihveinä

Leikkaa picanha pitkittäin eli lihassyiden mukaisesti reilu parin sentin paksuisiksi pihveiksi ja laita pannu kuumenemaan levylle. Mitä kuumempi pannu sen parempi. Laita pihvi rasvapuoli pannuun päin n. 10-20 sekunniksi ja sen jälkeen vasta kyljelleen. Paista pihvejä n.3 min per puoli ja ota pois pannulta. Kääri folioon ja anna olla rauhassa vetäytymässä vähintään 5 minuuttia. Leikkaa pihveistä ohuita siivuja vasta syin.
Tarjoile esimerkiksi chimichurri-kastikkeen kanssa.

Picanha paisto-ohje

Vaiheet

  • Step 1

  • Step 2

  • Step 3

  • Step 4

  • Step 5

  • Step 6

Kuinka tehdä

Aineosat

1 picanha (1,5-2kg)

Sormisuolaa

Öljyä paistamiseen