Porsaan maalaisfile

1-2h

Ohje

Kuivaa file nahka ja liha puolelta huolellisesti. Viillota fileen nahka aina lihaan asti, mutta varo osumasta itse lihaan! Muuten liha kuivuu helposti kypsennettäessä. Sivele öljyä nahalle ja hiero sormisuolaa viiltoihin ja rouhi päälle mustapippuria.

Valmistus uunissa: lämmitä uuni kuumaksi (250-275 astetta tai niin kuumaksi kuin kotiuunisi saa!). Paista ritilällä uunivuoassa nahka ylöspäin noin 20-30 min, jonka jälkeen laske lämpötila 180 asteeseen ja paista 20-30 min per jokaista 500 g filettä. Eli kilon pala n. 40-60 min! Jos nahka ei ole mielestäsi tarpeeksi rapea paista vielä hetki Täydellä teholla, jotta saat kunnon rouskuvan cracklingin eli porsaan nahan!
Anna vetäytyä vähintään 20 min folion alla.
Leikkaa siivuiksi ja tarjoile vaikka perunamuusin ja kermaisen pippurikastikkeen kanssa!

Grillissä valmistus samalla ohjeella, mutta epäsuorassa lämmössä, muuten possu palaa. Eli ensin todella kuumassa grillissä kansi kiinni epäsuoralla lämmöllä ja tämän jälkeen laske lämpötilaa ja kypsennä loppuun.

Porsaan maalaisfile

Vaiheet

Kuinka tehdä

Herkku Vinkki:
Maailmalla pork crackling on suurta herkkua, kokkina sinulla on oikeus maistaa pala rapeaa craclingiä hetin kun liha on valmis, koska cracling ei tarvitse aikaa vetäytyä! Nauti!

Aineosat

Porsaan file nahalla.